HACCP

W ramach naszej usługi oferujemy szkolenia, doradztwo, wdrażanie

HACCP

  1. Przeprowadzanie Audytu Zerowego, mającego na celu rozpoznanie potrzeb firmy, przegląd aktualnej dokumentacji
  2. Opracowanie kompletnej dokumentacji: Księgi HACCP, Księgi GMP/GHP, wszelkich niezbędnych procedur i instrukcji
    1. lokalizację, otoczenie i infrastrukturę zakładu
    2. obiekty zakładu i ich układ funkcjonalny
    3. maszyny i urządzenia
    4. procesy mycia i dezynfekcji
    5. zaopatrzenie w wodę
    6. kontrole odpadów
    7. zabezpieczenie przed szkodnikami i kontrolę w tym zakresie
    8. szkolenie personelu
    9. higienę personelu
    10. prowadzenie dokumentacji i zapisów GHP
    11. szkolenie pracowników i kierownictwa z zakresu wymagań systemu HACCP i GMP/GHP
  1. DOBRA PRAKTYKA HIGIENICZNA (GHP)  na wszystkich etapach produkcji i obrotu żywnością, działania wspomagające bezpieczeństwo żywności.
  2. DOBRA PRAKTYKA PRODUKCYJNA (GMP) działania wspomagające,  aby produkcja żywności jak i jej warunki odbywała się w sposób zapewniający jej właściwą jakość zdrowotną zgodnie z jej przeznaczeniem. W działach takich jak: dobra praktyka hodowlana (uprawowa), zaopatrzeniowa, magazynowa, laboratoryjna, techniczna, technologiczna, higieniczna, budowlana, spedycyjna, marketingowa, obrotu towarowego, cateringowa, szkoleniowa itp.